2 mars: 15:43 besvarar SOS det första larmsamtalet om brand och en kraftig smäll på Brandkärrsvägen 68. Två män befann sig i lägenheten vid explosionen. Den ena dör omedelbart. Den andra tar sig ut i trapphuset och avlider senare på sjukhus.
3 mars: Den nu dömde 30-åringen grips i Stockholmsområdet.
5 mars: Polisen identifierar de döda som två 27-åringar från Nyköping.
6 mars: 30-åringen häktas av Nyköpings tingsrätt.
7 mars: Södermanlands Nyheters redaktion bombhotas och evakueras som en konsekvens av rapporteringen kring explosionen. Dagen efter erkänner en minderårig pojke att han skickade hotmailet.
10 mars: En 21-årig man från Nyköping, som numera är 22 år, anhålls och begärs häktad, skäligen misstänkt för medhjälp alternativt förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse
13 mars: 30-åringen omhäktas med stärkt misstankegrad. 21-åringen häktas på sannolika skäl misstänkt för medhjälp alternativt förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse.
24 maj: Åklagaren offentliggör ett utlåtande från Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, om kraften i bomben – vid en anröjning hade man behövt ett säkerhetsavstånd på 300-600 meter.
16 juni: De häktade männen åtalas för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.
24 juni: Rättegången inleds. Åklagaren visar i rätten delar av bomben, samtidigt som man klargör att motivet kanske aldrig kommer kunna redas ut. Möjligen var bomben tänkt som bilbomb, enligt FOI:s utlåtande.
3 juli: Rättegången avslutas. Rätten beslutar att männen inte ska vara fortsatt häktade. De åtalade männen släpps.
16 juli: Domen är klar. De två männen döms till ett år och tio månaders fängelse för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. 22-åringen döms dessutom för två våldsbrott och får totalt två års fängelse.
23 juli: Svea hovrätt går emot tingsrätten och beslutar att de två männen ska häktas, eftersom de anser att det finns risk för fortsatt brottslighet. Männen efterlyses nationellt.
11 augusti–2 september: Den dömde 30-åringens kortanvändning visar att han rör sig i Europa. Han tar in på hotell i Oslo och Prag, tar ut pengar i Budapest, köper mat i Danmark och Polen.
11 augusti: Både försvarsadvokater och åklagare överklagar domen. Åklagaren menar att brottet bör ses som grovt. Den yngre mannen vill bli frikänd och den äldre att åtalet ogillas.
23 september: Åklagaren yrkar i Svea hovrätt på att häktningen ska omfatta flyktfara. Om det bifalles övervägar han att efterlysa männen via Interpol.