Den ideella föreningen startades 2002 och har sedan 2009 haft dagverksamhet vid det gamla ullspinneriet Fors. Men 1 oktober läggs verksamheten ner och i början av nästa år avvecklas föreningen formellt.
– Vi har fått pengar fram till 31 december. Utifrån den verksamhet vi bedriver och gällande lagstiftning så måste vi sköta oss på det sättet som man kan förvänta sig, och då återstår tyvärr inget annat än nedläggning, säger styrelseordförande Bengt Sandström.
Träffpunkten har varit beroende av bidragsgivare för att kunna driva verksamheten med anställd personal. Företag, privatpersoner och andra organisationer har stått för en del av bidragen - kommunen och Svenska kyrkan för majoriteten. Pengarna från Nyköpings kommun försvinner nu i samband med att Stadsmissionen öppnar dagverksamhet och härbärge.
Bengt Sandström upplever att Träffpunkten har ”helnonchalerats” av kommunen under planeringen av de nya verksamheterna.
– Vi väckte frågan om härbärge för tre år sedan och gjorde en utredning men fick aldrig något svar från kommunen. Vi har inte varit med i någon diskussion sedan dess, men av en händelse blev jag kontaktad av Stadsmissionen för ett halvår sedan informerades om deras planer, men kommunen har inte sagt flaska.
Fyra personer jobbar i dag på Träffpunkten. Ingen av dem kommer att följa med till Stadsmissionens verksamhet.
Med åren har det skapats en relation mellan de anställda och besökarna, en faktor som man från Träffpunktens sida hoppades skulle få betydelse.
– Vi i styrelsen är helt okej med att Stadsmissionen tar över våra arbetsuppgifter. Det hade samtidigt varit väldigt trevligt om de hade tagit över verksamheten och därmed personalen, men de jobbar med ett annat koncept.
Träffpunktens personal har kunnat söka de sex tjänster som ska tillsättas inom den nya verksamheten, Stadsmissionen har däremot valt sökande med andra meriter. Dagverksamheten kommer också att bedrivas något annorlunda än idag, där en del är inriktad mot stöd och rådgivning.
– Det har uttryckts en del oro från gästernas sida, att personalen från Träffpunkten inte kan följa med. Men vi kommer att göra det bästa för att utsatta som lever här ska få det bästa bemötandet, säger Tomas Lindroos, direktor på Eskilstuna Stadsmission.