Chip Nguyen kom till Sverige från Vietnam för 15 år sedan. Nu är han 27 år, och har därmed bott mer än halva sitt liv i Sverige.
– När jag var liten tänkte jag inte så mycket på flytten, men nu känner jag att jag vill veta mer om Vietnam, säger han.
Han har därför rest tillbaka till sitt födelseland, och där också lärt sig mer om landets matkultur.
Nu vill han introducera den i Nyköping.
– Det finns flera thairestauranger i Nyköping, men ingen vietnamesisk. Så jag vill visa matkulturen, lite som en turistguide, säger han.
Den 1 maj öppnar han vad han beskriver som ett kafé på Brunnsgatan. Här ska det finnas enklare smårätter av street foodkaraktär, förklarar han.
Det finns många restauranger alldeles i närheten, bland annat två thailändska och en kinesisk. Men Chip Nguyen räds inte konkurrensen.
– Jag tänker att vi bygger upp ett litet asiatiskt område här, att det är samarbete och inte konkurrens, säger han.
Chip Nguyen har erfarenhet från restaurangbranschen både i Nyköping och Stockholm. Vid sin sida i köket kommer han att ha sin mor.
– Hon kan laga bra mat, säger han.
Han beskriver vietnamesisk mat som nyttig, med mycket grönsaker. Karaktäristiskt är också risnudlar och rispapper. Maten är enligt Chip Nguyen inte lika stark som till exempel thailändsk mat.