Tony, som driver restaurangen Fazana på Öster i Nyköping, tog hem pizza-SM för två år sedan. Nu ställs han mot 650 kockar från hela världen när VM ska avgöras i Italien. Precis som med hans tidigare vinnarpizza (med kronhjort, tranbär och lingon), så har han hittat inspiration i det sörmländska skafferiet. För två veckor sedan började han fundera på upplägget för anrättningen.
– Först provade jag med renhjärta, men det blev inget bra, så då blev det rökt älghjärta istället. Och till det har jag bland annat kantareller och creme fraiche istället för tomatsås, säger Tony som började förberedelserna redan i söndags.
– Då satte jag degen som fåt ligga i barkylen på hotellet fram till tävlingen.
Han ställer upp "klassisk pizza", det tävlingsmoment som väger allra tyngst i sammanhanget. Bakverken jurybedöms utifrån flera kriterier och i morgon eftermiddag får vi veta om det kommer att serveras världsmästarpizza i Nyköping framöver.