Badhuset bjuder socialt utsatta på julbad

"Vi vill hjälpa de som är utsatta i samhället med att erbjuda julbad, klippning, rakning och mat", säger Kenny Karlsson, anläggningschef Medley Hjortensbergsbadet.

Maria Lilja och Kenny Karlsson, anläggningschef på Medley Hjortensbergsbadet ser fram emot att arrangera en dag på badet för personer i Nyköping som lever i utsatthet.

Maria Lilja och Kenny Karlsson, anläggningschef på Medley Hjortensbergsbadet ser fram emot att arrangera en dag på badet för personer i Nyköping som lever i utsatthet.

Foto: Carolin Ericson

Nyköpings kommun2019-11-29 19:35

Fler och fler privatpersoner och restauranger är det som de senaste veckorna flaggat för att de bjuder in hemlösa och personer i Nyköping som lever i utsatthet till olika sorters arrangemang och bjudningar i samband med jul. 

Näst ut är Hjortensbergsbadet som tillsammans med Salong Outlaw och Mat Mattes catering öppnar portarna till badhusets duschar och pooler den 21 december mellan klockan 15-17, samtidigt som man stänger klockan 14 för allmänheten.   

–  Vi kommer att spela julmusik, bjuda på mat och frisörer kommer att erbjuda klippning och rakning för den som vill. Helst hade vi velat ge bort en liten goodiebag med hygienartiklar till besökarna också men än så länge har vi inte klart med det,  berättar Kenny och Maria och fortsätter:

– Vi vill göra skillnad för utsatta och det här är det minsta vi kan göra. 

Idén fick Kenny från en kollega på ett badhus i Stockholm där ett liknande arrangemang anordnats och blivit uppskattat. Och när personalen själva lyfte förslaget var det bara att köra berättar Kenny. 

– För mig själv betyder julen väldigt mycket och den känslan med gemenskap och glädje vill vi gärna sprida och dela med oss av, men eftersom det är första året börjar vi i en liten skala, säger han. 

Maria berättar att personalen på Medley Hjortensbergsbadet är förväntansfulla och lite spända inför dagen.  

–  Vi vet inte om det kommer noll eller 50 personer, det ska bli väldigt roligt, säger hon. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!