De hyllade filmerna, som först var en bokskildring, om polisutredaren Martin Beck med Peter Haber i huvudrollen fortsätter rulla vidare. I vår kommer film 35 till 38 att spelas in på olika platser i Sverige.

Nu kan SN berätta att ett av ställena blir Trosa. Den 19 februari har filmbolaget Filmlance International AB, som producerar Beckfilmerna, sökt tillstånd hos polisen i Södermanland för att arbeta i centrala Trosa.

I ansökan skriver filmbolaget att man vill spela in inne på Trosa Stadshotell den 19 februari, som är en söndag, för att vid bra väderförhållanden vara utomhus efter lunch.

Artikelbild

| Trosa Stadshotell kommer vara en av platserna för inspelning av de nya Beckfilmerna.

Då planerar man att mellan klockan 13.00 och 16.00 spela in vid Östra Ågatan och utmed kanalen i Trosa.

Tomas Michaelsson, producent på Filmlance, har tidigare bekräftat för Expressen att tanken är att de nya filmerna ska ha premiär 2018 i kanalen Cmore för att sedan visas i TV4.

Klart är att Peter Haber fortsätter i rollen som Martin Beck. Enligt Filmlance fortsätter även Kristofer Hivju, som kom in när Mikael Persbrandt slutade, i rollen som Steinar Hovland. Han är sedan tidigare känd från TV-serien "Game of Thrones".

Regissörer för filmerna kommer vara Mårten Klingberg och Jörgen Bergmark.

SN har fått inspelningen bekräftad av filmbolaget, men inte fått tag i producenten Tomas Michaelsson som ansvarar för mediefrågor.