Vimmel, tipspromenad, tårta, tomte och pyssel, besökarna valde det som roade mest. Ture Bredberg, 5, skrev en önskelista inne i pysselhörnan som han senare lämnade över till SN:s egen tomte för dagen.

Nisse Pettersson, en trogen prenumerant sedan många år, letade i gamla tidningslägg efter en artikel från 1963. Då föddes hans dotter under dramatiska former i en taxifärd.

– Jag har tappat bort den artikeln och skulle vilja ha den igen, säger han.

Artikelbild

Marcus Langbrandt visar gamla tidningslägg för besökarna.

Bo och Birgitta Jarnsjö från Ålberga gick tipspromenaden. De är också gamla prenumeranter och uppskattar framför allt bilderna i tidningen.

– Det är bra bilder, och det är roligt när ni följer upp saker som händer, säger Bo.

– Bilderna betyder mycket, de speglar det man läser. Om det är en tråkig bild blir det lätt att man hoppar över att läsa artikeln, säger Birgitta.

SN:s chefredaktör Anna Falk är nöjd med dagen.

Artikelbild

Lasse Lindberg höll tal till SN på 125-årsdagen, med ris och ros. Jens Alvin och Tommy Kägo lyssnar.

– Vi visste ungefär vad vi kunde förvänta oss eftersom vi hade öppet hus senast på nyårsafton, som en inledning på jubileumsåret, säger hon.

– Och det var roligt, och kanske lite överraskande, att lika många kom den här gången eftersom det inte var så länge sedan sist.

Artikelbild

Anna Falk, chefredaktör och ansvarig utgivare på SN.

Nytt för lördagens öppet hus var två programpunkterna där SN:s medarbetare Tommy Kägo, Sandra Nordin och Jens Alvin berättade om Södermanlands Nyheters historia och arbete.

– Det var väldigt uppskattat och det var fullsatt, säger Anna Falk.

Artikelbild

Alfred Lundin får kika på Jens Alvins kamera.

– Det blev en fin och bra avslutning på jubileumsåret tillsammans med våra läsare.