Lördagens åskoväder över Nyköping med omnejd gick nog inte många förbi och ovädrets framfart blev snabbt en snackis i lokala facebookgrupper.

Många boende i Tystberga blev av med strömmen och blixten slog ner i minst två fastigheter i Nyköpingstrakten. Först i en villa i Buskhyttan, som klarade sig undan brand, och sedan hemma hos Pierre Wigardt som bor i ett tvåvåningshus på Arnö.

Vid 21.30-tiden befann han sig hemma i bostaden när det plötsligt slog blixtar inne köket, bara någon meter ifrån honom.

– Det gick väldigt snabbt och jag fattade inte riktigt vad som hände först, det blixtrade till i diskhon och sedan gick det en liten blixt vidare mot min mobil.

Han fortsätter:

– Så det först jag gjorde var att kasta mig efter min mobil för att se om den var hel, och det var den.

Eftersom blixten och dundret kom i exakt samma ögonblick så förstod Pierre att åskan hade slagit ner i deras hus.

Flerfamiljshuset klarade sig utan yttre skador och det har heller inte blivit några direkta materiella skador invändigt. Nedslaget har ändå märkts av en del i efterhand.

– Vår tv klarade sig men alla kanaler slogs ut. Det är egentligen det vi har märkt av, alla andra maskiner verkar ha klarat sig, säger Pierre.

När SN pratar med honom dagen efter tar han den dramatiska händelsen med ro.

– Det är klart att man blir lite chockad, men min sambo som också var hemma blev nog ännu mer chockad, säger Pierre Wigardt.