Coop gick ut med informationen i ett pressmeddelande under onsdagen.

Butiken kommer att avvecklas och orsaken till det är att den har gått med förlust en längre tid och trots att det har genomförts insatser för att rädda butiken är bedömningen att utvecklingen inte går att vända framöver.

– Det är alltid tråkigt att behöva stänga butiker, men vi kan inte fortsätta att driva butiken med förlust. Vi har under åren jobbat både med att sänka kostnaderna och höja intäkterna, men tyvärr har inte de insatserna kunnat vända utvecklingen, säger Anna Strömgren, distriktschef på Coop i pressmeddelandet.

Totalt berörs nio tillsvidareanställda av stängningen, de informerades om läget under onsdagen. En dialog med facket har inletts.

Butiken har även fungerat som ombud åt Systembolaget, Apoteket och hanterat paketutlämning.

Det är en anrik butik som nu går i graven, för två år sedan firades 150-årsjubileum på orten. Ursprungligen var det arbetare på Näfvekvarns bruk som startade en konsumtionsförening, 1868. Och redan 1905 flyttade föreningen till den nuvarande adressen och gick senare upp i Coop.

2014 var butiken på väg att gå omkull men räddades då av att Nävekvarnsborna lyssnade på de oroliga signalerna och handlade mer lokalt. Men nu har man alltså nått vägs ände.

Beskedet under onsdagen är att butiken kommer att finnas kvar fram till sista försäljningsdag, 16 augusti.

SN har sökt ansvarig för butiken för en kommentar under onsdagen.