Evenemang ska få fler att upptäcka Öster

I 11 butiker på Öster arrangeras på torsdag en tjejkväll. Tanken är att fler ska upptäcka butikerna i stadsdelen.

Gabriela Ramos hoppas att fler ska få upp ögonen för butikerna på Öster.

Gabriela Ramos hoppas att fler ska få upp ögonen för butikerna på Öster.

Foto: Amanda Ekblad

Nyköpings kommun2019-10-15 15:34

Gabriela Ramos jobbar som inrednings- och projektsömmerska och driver Hantverksgallerian. Idén till att anordna en tjejkväll på Öster fick Gabriela Ramos när hon tänkte på vad stadsdelen saknade. 

– I februari fick jag förfrågan om jag vill gå med i Nysams styrelse för att lyfta upp Öster för jag skulle precis flytta hit. Då tackade jag ja och försökte fundera på vad som behövs och vad som saknas på Öster, säger Gabriela Ramos. 

Gabriela Ramos började med att anordna frukostmöten för butikerna i området. Träffarna har pågått sedan i höstas och är en gång i månaden.

– På träffarna frågade jag om det fanns några evenemang så att vi kan samarbeta lite. Det fanns det inte längre så jag förslog en tjejkväll. Jag vill skapa evenemang som händer här på Öster, meningen är att vi ska ha lite roliga saker. 

Det är 11 butiker som kommer att ha extraöppet på kvällen den 17 oktober. Några av butikerna som deltar är Nålsögat stil och textil och Lindas drömfoto. 

–  Jag har gjort en tävling för besökarna där de ska ha signaturer från alla butikerna som de hälsar på och man har då chansen att vinna ett presentkort på 500 kronor från Nysam. 

Tävlingen är till för att fler ska upptäcka vilka butiker som finns på Öster. 

– Vissa butiker har varit här jättelänge och de får fortfarande kunder som tror att de är nya. Med den här tävlingen ska exempelvis hantverksintresserade inte bara gå till hantverksbutiker utan till andra butiker som också har öppet.

Gabriela Ramos har hittills fått väldigt bra respons och fler butiker vill delta vid nästa evenemang. 

– Jag tror att det har saknats lite evenemang på Öster om man kollar på till exempel Väster finns det Trädgårdsmarknaden och Matmässan. Vi skulle behöva få hit det också så att det syns att det finns en fortsättning på stan. 

Tanken är att ha flera olika evenemang både nya men också gamla. 

 – Vi har lite idéer till evenemang och sen kommer vi försöka ta tillbaka vissa saker som var för flera år sedan. Jag kan avslöja en grej för det är nästan klart och det är Portobello road. 

Portobello road var ett evenemang där Öster blev till en marknadsplats med loppis. Trots att evenemanget heter tjejkväll är alla lika välkomna.

– Självklart är alla välkomna på torsdag, även killar. Att det heter tjejkväll är ju bara för att få lite mer uppmärksamhet och visa att det händer lite mer på stan. 

Gabriela Ramos vill skapa fler evenemang på Öster.
Gabriela Ramos vill skapa fler evenemang på Öster.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!