Det var vid klockan 06.58 som polisen och SOS Alarm larmades till O'Learys i Nyköping. Flera personer hade då hört av sig då de hört en kraftig smäll från Storgatan. En kvinna som befann sig i eller i närheten av lokalen i samband med smällen fick föras till sjukhus i ambulans. Hennes skador är oklara.

– Hon befann sig i anslutning till eller rent av i lokalen, men jag vet inte skadeläget. Hon fördes till akuten med ambulans och jag har inte fått någon återkoppling från sjukhuset och det brukar ofta vara positivt. De brukar höra av sig om det är så att personer exempelvis avlider, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisregion öst.

När polisen anlände till platsen visade det sig att något hade detonerat inne på sportbaren. Minst ett fönster hade krossats och rök letade sig ut från lokalen. Polisen spärrade av ett område runt krogen och genomförde under söndagen brottsplatsundersökning med kriminaltekniker. Nationella bombskyddet deltog också.

Artikelbild

– Det verkar vara så att det har inträffat ett brott. Rubriceringen är allmänfarlig ödeläggelse, vilket är ett jätteallvarligt brott. Vi jobbar intensivt för att ta reda på mer exakt vad som har hänt och våra egna kriminaltekniker kommer också att försöka säkra spår och bevisning på plats.

Vilka fynd har gjorts i lokalen?

– Det kan jag inte gå in på. Men bombteknikerna har gjort en del fynd som ska analyseras, säger Thomas Agnevik.

Finns det någon misstänkt?

Artikelbild

– Inte vad jag vet. Vi vill naturligtvis komma i kontakt med fler personer som kan ha sett eller hört något.

Enligt Thomas Agnevik undersöker polisen om det finns övervakningskameror uppsatta i området som kan ha fångat en eventuell förövare på film.

Artikelbild

– Finns det så kommer vi försöka ta del av sådant material.

Ingen av de som bor i huset och som SN talat med märkte av explosionen.

Artikelbild

– Jag, min fru och våra barn låg och sov när det hände. Det känns obehagligt och jag vill verkligen inte att det ska hända igen. Jag har pratat med polisen men vet inte så mycket om vad som har hänt, säger en granne.

En hyresgäst som inte vill framträda med namn säger:

– Jag har kontor en våning ovanför O'Learys men kan inte komma in dit nu på grund av avspärrningarna. Men jag har pratat med krogpersonal som jag känner och det ska inte vara någon fara med min lokal som jag hyr, säger personen.