Enstabergas idrottsplats ligger inbjudande grön. Solen lyser och värmen är påtaglig. Snart strömmar svettpärlor från pannorna på Abdu Nur och Foday Fofana. Fotbollslaget IK Tun har träning.
Och att ramadan krockar med fotbollsspelandet för Abdi Nur och Foday Fofana gör inte att de uteblir. Träning minst två gånger i veckan, plus match - duon är alltid där oavsett om det är fastemånad eller ej.
– Om vi blir trötta under ramadan? Självklart, säger Foday Fofana och fortsätter:
– Men jag fastar inte alla dagar, kanske hälften. Jag har ju fotbollen och då skulle jag inte orka fasta.
– Första dagarna av ramadan är värst, men man vänjer sig ganska snabbt, säger Abdi Nur.
Killarna bor i Nyköping och att spela fotboll är bland de roligaste de vet. För några veckor sedan tog de studenten. Nu har de jobb, Abdi arbetar på SSAB och Foday inom omsorgen i Nyköpings kommun.
Muslimska fastemånaden ramadan innebär att inget vatten eller föda får intas under dygnets ljusa timmar, däremot får man äta och dricka mellan 22 och 02 på natten. Ramadan ska syfta till medkänsla för de som har det fattigt och svårt och öka medvetandet om religionen.
Foday Fofana och Abdi Nur är troende, men att kombinera ramadan med fotbollsspelande tre dagar i veckan och arbete är svårt.
– När man jobbar och tränar behöver man vatten annars får man huvudvärk och så orkar man ingenting till slut. Jag fastar när jag är ledig, säger Abdi Nur.
– Man behöver inte fasta när man reser eller är sjuk, säger Foday Fofana.
Men visst är ramadan en prövning, säger de.
– Det är jobbigt, men lättare ju mer man kommer in i det, säger Abdi Nur.
Under fasta brukar man i allmänhet gå ned i vikt, men det är inget Foday Fofana eller Abdi Nur kan säga att det är allmänt förekommande.
– Folk säger istället att man går upp i vikt under ramadan för att man äter så mycket på natten, säger Abdi Nur.
På onsdag är fastemånaden slut och avslutas med en stor fest. Den längtar duon efter.
– Då samlas hela familjen och äter gott, säger Abdi Nur.