Fler häktade – stickvapen skickas på analys

Den man som skadades allvarligt vid ett ungdomsbråk i Oxelösund den 8 november har lämnat sjukhuset. Nu är tre unga män häktade misstänkta för grov misshandel. Men utredningen är långt ifrån klar.

Nu är tre unga män häktade, misstänkta för att ha gett sig på en medelålders man i Oxelösund med ett stickvapen.

Nu är tre unga män häktade, misstänkta för att ha gett sig på en medelålders man i Oxelösund med ett stickvapen.

Foto: Sandra Nordin

Nyköping2019-11-16 07:32

Offret, en man i 45-årsåldern, uppges må "efter omständigheterna bra". Han ska ha skadats med någon form av stickvapen och räddades tack vare snabba insatser.

– Vi misstänker att flera personer tillsammans har gett sig på målsägaren. De har blivit oense av någon anledning och då har det blivit bråk. Men det är lite för tidigt att uttala sig om motivet, säger åklagare Lukas Tigerstrand som leder förundersökningen.

En person är häktad sedan tidigare och på fredagen häktades ytterligare två män, födda 1999 respektive 2001. 

– De nekar till brott, säger Tigerstrand.

Han vill inte avslöja om fler personer är misstänkta. Han är sparsam med detaljer för att inte påverka vittnen och riskera att förstöra delar av utredningen.

– Polisen har hållit väldigt många förhör. Det är framför allt vittnen, personer som varit på platsen. Såvitt vi kan bedöma har vittnena berättat vad de sett och hört. Vi kommer att fortsätta höra vittnen och samla information. 

Polisen har tagit någon form av stickvapen i beslag. Det skickas till Nationellt forensiskt centrum, NFC, för spårsökning.

–  Det finns uppgifter om att det kan ha förekommit flera stickvapen på platsen, säger Tigerstrand.

Som SN tidigare rapporterat antar polisen att det finns kopplingar mellan storbråket i Oxelösund och elevbråk på Gripenskolan tidigare i veckan.

– Jag vill inte uttala mig mer om det men kan bekräfta att vi tror att det finns ett samband, säger Tigerstrand.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!