Före detta asylboende och hotell till salu

Marsvikens hotell är till salu efter år som boende åt asylsökande. – Det här är väldigt speciellt objekt, säger Johan Isoz.

Den gula byggnaden har huserat alltifrån konferensgäster till människor som flytt från krig.

Den gula byggnaden har huserat alltifrån konferensgäster till människor som flytt från krig.

Foto: Jenny Palmqvist

Nyköpings kommun2019-10-15 18:30

Marsviken uppfördes 1900 och kursgården har rymt både golfsugna konferensgäster och människor som flytt från krigsdrabbade länder. Fastigheten som går under beteckningen Ämtnäs 3:4 innehåller alltifrån hotellrum till fullutrustat restaurangkök. Totalt rör det sig om nio byggnader med en tomtarea på drygt 11 000 kvadratmeter. Huvudbyggnaden rymmer 29 rum med dusch och toalett.

Johan Isoz på Svensk Fastighetsförmedling är fastighetsmäklare för Marsviken.

– Det är intressant och spännande att jobba med den här typen av objekt, säger han.

2013 omvandlades det gamla golf- och konferenshotell till asylboende. Under namnet Emtnäs bedrevs asylboende i Migrationsverkets regi fram till sommaren 2017 då asylboendet avvecklades. I samma veva började Nyköpings kommun hyra anläggningen för att lösa bostadsbristen för personer med permanent uppehållstillstånd som saknar bostadskontrakt. Ett så kallat PUT-boende. Nyköpings kommuns hyreskontrakt för anläggningen ska ha löpt ut 31 maj 2019. Nyköpings kommun betalade 7 497 000 kronor om året i hyra för nyttja den före detta konferensanläggningen.

Johan Isoz ser möjligheterna för framtida köpare att göra om hotellet till en hyresfastighet eller till exempel ett vårdboende.

– Jag tror det finns flera kreativa människor och entreprenörer som skulle kunna se en stor potential i Marsviken, säger han.

För den som är sugen på att köpa Marsviken så ligger utgångspriset på 12 000 000 kronor.

Karta: Marsviken Golf & Konferenshotell
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!