Företag får ge synpunkter till serviceplan

Företag ska under fem frukostmöten få möjlighet att lyfta fram vad som behövs i servicen på landsbygden.

Företagen på landsbygden ska få berätta vilken service de vill ha.

Företagen på landsbygden ska få berätta vilken service de vill ha.

Foto: Sandra Nordin

Sörmland2019-10-23 14:53

Det är fem olika orter i kommunen där det kommer anordnas möten för företag i närområdet. Det har tidigare anordnats träffar i Nävekvarn och Ludgo. Ytterliggare tre träffar kommer att vara i Vrena, Stavsjö och i Tystberga.  

Berit Christoffersson som är näringslivsstrateg på kommunen berättar varför de väljer att anordna träffarna. 

– Vi har haft projektledare som gjort en inventering hos invånarna för att se vad man för behov av kommunalservice. Vi vill gärna se och höra vad har företagen för behov och vad har de för utmaningar för att få en lite mer komplett bild av behoven på landsbygden, säger Berit Christoffersson. 

Projektledarna som har arbetat med kommuninvånarna har fått välja ut vilka företag som är representativa för sin bygd och de har blivit inbjudna till frukostträffarna. Under mötena brukar det vara runt 10 företag som deltar och för fram vad som de tycker är viktigt i området.  

Efter mötena görs en sammanställning över allas idéer och tankar som sedan ska användas som underlag till kommunens serviceplan. 

– Det är ofta så att det är aktiviteter som företagsfrukostar och luncher i Nyköping. Men det här gör att vi åker ut till företagarna istället, det känns som att det är uppskattat och det är roligt.

Under de två möten som varit har företagarnas synpunkter inte skiljt sig så mycket från tidigare. 

– Det är mycket kring att det ska funka med kommunikationer och det ska finnas en bra skola så att det ska funka för hela familjen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!