Centerpartiet var det parti som efter söndagens preliminära valresultat såg ut att ligga närmast att plocka ytterligare ett mandat i Nyköping. Centerns gruppledare Martina Hallström fanns även på plats i B-salen i stadshuset under onsdagen när valnämnden räknade onsdagsrösterna, alltså de utlandsröster och poströster som tidigare inte räknats.

– Jag tycker det har varit intressant att se hur det går till och jag har försökt lyssna in och försökt lista ut hur det går, säger Martina Hallström.

Under onsdagen deklarerade Centerpartiets Annie Lööf att hon säger definitivt nej till att sätta sig i en S-ledd regering. Martina Hallström kommenterade partiledarens utspel genom att påpeka att det är skillnad mellan rikspolitik och kommunpolitiken, som hon anser är mer "hands on". Samtidigt gjorde hon klart att Centerpartiet i Nyköping inte är beredd att spräcka allianssamarbetet.

Artikelbild

– Som politiker företräder jag mitt parti och måste jag välja vilka vi ska samarbeta med har jag hela tiden sagt att vi går till val som en allians, säger Martina Hallström.

Kristdemokraternas gruppledare Marita Göransson fanns också på plats i B-salen. Även hon utesluter ett samarbete med Socialdemokraterna av ideologiska skäl.

– Det har varit mycket anspänningar senaste tiden och även om poströsterna skulle landa till vår fördel återstår mycket jobb och många förhandlingar, säger Marita Göransson (KD)

Det tog ovanligt lång tid att få fram ett resultat men till sist meddelade valnämndens sekreterare Tomas Wieslander att de 919 poströsterna var färdigräknade och registrerade resultatet hos Valmyndigheten.

Artikelbild

Under onsdagen räknades de så kallade onsdagsrösterna av valnämnden som höll till i B-salen i stadshuset. På eftermiddagen kikade även alliansföreträdarna förbi i form av Martina Hallström (C), Marita Göransson (KD) och Anna af Sillén (M)

Resultatet är preliminärt till dess att länsstyrelsen kontrollerat samtliga valsedlar till riksdag, kommun, och landsting ytterligare en gång.

På fredag klockan 11.00 ska det slutgiltiga valresultatet för riksdagsvalet vara klart, därefter kontrolleras kommun- och landstingsrösterna.

[custom-embed script="PHNjcmlwdCBpZD0iaW5mb2dyYW1fMF9kNzdhYWVjYS01ZTJkLTQ0MGYtOGQ3Ni1jYTU5NTQyMTI3ZDkiIHRpdGxlPSJQUk9DRU5UIE55a/ZwaW5nIHZhbGV0IDIwMTggdnMuIDIwMTQiIHNyYz0iaHR0cHM6Ly9lLmluZm9ncmFtLmNvbS9qcy9kaXN0L2VtYmVkLmpzP2xQdCIgdHlwZT0idGV4dC9qYXZhc2NyaXB0Ij48L3NjcmlwdD4="]