Helix kapital heter den nya huvudägaren. Hur mycket investeringsfonden har fått betala för sin majoritetsandel i det framgångsrika Nyköpingsföretaget är hemligt.

Men det är ingen hemlighet att Helix kapital investerar i lönsamma företag som dessutom bedöms ha god utvecklingspotential – en beskrivning som Helix kapital uppenbart anser stämmer på Heda Skandinavien.

Enligt Heda Skandinaviens vd Håkan Fälting innebär affären att företaget kan fortsätta att växa och utvecklas.

Artikelbild

| Håkan Fälting

– Vi har haft en stabil tillväxt ända sedan starten. Vår nya huvudägare är kapitalstark och med dessa muskler kan vi ta ännu större kliv. Det är bra för företaget och bra för Nyköping, säger han.

Heda Skandinavien grundades 1991 och är i dag en av Sveriges ledande installatörer av områdesskydd. Kriminalvården och företag inom kraftindustrin återfinns bland kunderna.

Företaget har kunnat växa tack vare att säkerhetsbranschen har expanderat enormt de senaste åren, men också genom att ta marknadsandelar. På senare år har Heda Skandinavien även köpt upp ett par andra företag.

Under den fortsatta tillväxten räknar bolaget med att öppna avdelningar på fler orter utanför Nyköping, berättar Håkan Fälting. I dag har man avdelningar i Göteborg, Jönköping och Falun.

– Det är tanken. Men vi kommer att ha kvar huvudkontoret i Nyköping.

Framtidsscenariot innebär att Heda Skandinavien kommer behöva öka antalet anställda, bland annat i Nyköping men även på andra orter.

I dag arbetar 105 anställda på företaget.

– Jag blir inte förvånad om vi behöver anställa fem till tio personer i Nyköping under de närmaste åren, bland annat i form av administrativ personal och projektledning, men även i form av maskinister och montörer.

Hur många kommer ni behöva anställa i övriga landet?

– Vi har en plan för det men i dagsläget kan jag inte berätta hur den ser ut. Då riskerar jag att avslöja för mycket för våra konkurrenter, säger Håkan Fälting.