"Frågan är vad de gör nästa gång"

Stadsmissionens nya härbärge fortsätter att röra upp känslor. Den här lappen satt på Träffpunktens dörr i måndags morse.

Lappen mötte personal och besökare på måndagsmorgonen, utanför Träffpunkten.

Lappen mötte personal och besökare på måndagsmorgonen, utanför Träffpunkten.

Foto: SN/Träffpunkten

Nyköpings kommun2019-11-11 23:00

"Inget missbruk vid våran skola!!"

Det budskapet mötte personal och besökare till Träffpunkten i Nyköping på måndagsmorgonen. Lappen hade ingen avsändare men riktar sig till de personer som kommer att besöka Stadsmissionens verksamhet framöver, när Träffpunkten avvecklas.

–  De vände sig såklart till våra gäster. Det blir ju lite fel att sätta upp indirekta hot eller arga lappar här för det finns inget vi skulle vilja mer än att ha verksamheten kvar här, säger Sarah Fredlund, verksamhetsansvarig på Träffpunkten.

Just nu håller Grands gamla lokaler på Brunnsgatan på att färdigställas inför flytten, och i januari hoppas Stadsmissionen kunna öppna där. Det centrala läget har skapat en del frågetecken - inte minst från gästerna själva.

När SN nyligen pratade med Träffpunktens besökare nämnde de en oro över platsen, dels på grund av närheten till Systembolaget och den problematik kring missbruk som finns hos vissa av dem, men även kring det faktum att verksamheten ligger precis intill Västra skolan. Något som man befarar kan göra föräldrar upprörda.

En del av Träffpunktens besökare har också sett lappen.

– Indirekt blir det så att de kanske inte känner välkomna dit nu.

– Troligtvis var det här inte den sista reaktionen, och frågan är vad de gör nästa gång. Det känns såklart tråkigt när de vänder sig till vår verksamhet, säger Sarah Fredlund.

Den 14 november bjuder Stadsmissionen in till ett öppet informationsmöte om den nya verksamheten.

Karta: Träffpunkten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!