Peter och Micke, båda 33 år, lärde känna varandra när de gick i högstadiet. Innan det gemensamma husköpet blev av kollade de båda på hus i Nyköpingsområdet, och tanken var att de skulle köpa varsitt.

– Jag kollade runt mycket på Hemnet under en ganska lång tid innan, eftersom att jag var sugen på att flytta. Jag kollade bland annat på ett hus i Oxelösund, men det drog iväg lite i pris, säger Peter.

Peter och Micke, som tidigare bodde i varsin lägenhet på samma adress i Högbrunn i Nyköping, började på skoj prata om att köpa hus ihop.

– När vi väl bestämde oss för att köpa tillsammans gick det ganska fort. Vi hann kolla på ett annat hus innan vi köpte det här, säger Peter.

De gick på visning av trävillan på 110 kvadratmeter i mitten av oktober 2017, och i slutet av månaden var kontraktet påskrivet.

– Vi blev intresserade direkt, så vi la ett bud över utgångspriset och kunde köpa huset innan budgivning.

I samma veva sålde Peter sin lägenhet i Högbrunn i Nyköping.

– Det kändes som att bostadspriserna bromsade in lite då där under hösten, men jag fick ändå rätt bra betalt för min lägenhet.

I påskas blev det dags för inflytt i villan en mil utanför Nyköping. Men beslutet om vem som skulle bo på vilken av husets två våningar togs på annan ort.

– Vi drog lott när vi var på resa Mexico, eftersom att det inte spelade någon roll för någon av oss. Jag fick övervåningen, säger Peter.

När Peter och Micke flyttade in skrev de en lista på vad som behövdes göras i huset. I dagsläget är det ommålning av villans fasad från rött till grått som står på agendan. Tidigare i veckan bytte de vindskivor.

– Nästa projekt blir att flytta trappen från hallen och längre in i huset. Eventuellt ska vi renovera badrummet. I övrigt är inte huset i så stort renoveringsbehov, säger Peter.

Han berättar om fördelarna med att vara två husägare.

– Förutom att det var väldigt skönt att flytta till större, är det bra att vara två stycken som delar på kostnaderna.