Mängder av fotbollsintresserade samlades för att se Sveriges VM-match mot Tyskland på Tovastugan under lördagskvällen. Strax efter klockan 22 larmades polisen till platsen, eftersom en man då ska ha blivit skallad av en annan man. Mannen som misstänks för misshandeln uppges, enligt källor till SN, vara ett av toppnamnen för nazistiska NMR, Nordiska motståndsrörelsen, i Nyköping.

Det hela inleddes med att NMR-företrädaren flera gånger gick fram till en man som hade en Sverigeflagga. På en film som SN har tagit del av ser man hur NMR-företrädaren diskuterar med mannen som håller i flaggan. När mannen till sist lägger ifrån sig flaggan, tar NMR-representanten upp den och går därifrån med flaggan höjd som en fana. Även detta syns på en film från platsen. På en annan film visas hur en grupp personer följer efter NMR-företrädaren och på ytterligare en film syns hur personerna försöker ta tillbaka flaggan.

Det är i den situationen som NMR-företrädaren skallar den andre mannen, enligt uppgifter till SN, så att han börjar blöda.'

Artikelbild

| Här lämnar den misstänkte gärningsmannen Tovastugan efter misshandeln.

I detta klipp syns delar av förloppet

Enligt polisen ska den misstänkte gärningsmannen ha blivit upprörd på mannen som hade flaggan från början:

"Bakgrunden till misshandeln skall ha varit att den misstänkte blivit arg på målsäganden då denne råkat släpa en svensk flagga i marken", uppger polisen.

Mannen sprang sedan från krogområdet, tätt följd av vakter och snart även flera polispatruller. Polisen hann ifatt mannen relativt snabbt, men han lät sig inte stoppas frivilligt. I stället gick han emot mot en av poliserna – med pepparspray i handen. Polisen fick då själva agera genom att pepparspraya mannen i ansiktet. I samband med gripandet fick en vakt spray i ansiktet från den misstänkte, uppger polisen.

När mannen greps hade han förutom pepparspray även kniv på sig.

– Mannen är misstänkt för vapenbrott och misshandel, sa Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl hos polisen, under natten till söndagen.

Den misstänkte fördes tillpolisstationen.Han kunde inte förhöras under natten då han var för berusad.

Polisen uppgav vid lunchtid på söndagen att mannen hade släppts.