Hallgren Remnert nöjd över landsmötets fokus

Sofia Hallgren Remnert från Nyköping var ombud på Liberalernas landsmöte. "Nog det bästa av tre landsmöten jag varit på."

Sofia Hallgren Remnert.

Sofia Hallgren Remnert.

Foto: Jens Alvin

Nyköpings kommun2019-11-18 16:23

Liberalernas gruppledare i Nyköping Sofia Hallgren Remnert kände sig stolt över att landsmötet tagit parti för att en statlig utredning för aktiv dödshjälp ska göras, var å andra sidan förvånad om den rejäla debatt kring enhetlig moms och att fokuset låg på partiets egna politik.

Hon antyder att man tidigare tittat för mycket på vad andra partier tyckt.

– Ska man argumentera för att ta ställning i en fråga så ska det inte vara utifrån hur andra partier tycker och tänker utan hur vi tycker och tänker. Sedan får man se hur man står i relation till andra, men det får inte vara det primära argumentationsfokuset.

Från sörmländskt håll hade en motion om elevhälsans införlivande i regionen lämnats fram, men att det fanns många motioner som sörmlänningarna hade kunnat skriva under på. Fokus ligger fortfarande mycket på skolan, men den upplyfta integrationsfrågan om "inga utanförskapsområden år 2030" anses ha kopplingar till såväl skola som vård och socialtjänst.

– Vårt fokus blev att bli lite bredare, att koppla ihop frågor.

Sofia Hallgren Remnert anser att partiet trots opinionssiffrorna mår bra i stort, trots att relativt färska partiledaren Nyamko Sabuni inte lyckats ge partiet medvind ännu.

– Jag tror vi alla har resonerat som så att hon valdes för ett halvår sedan till att bedriva en politik som inte fullt ut är hennes, hon kan inte ta egna beslut utan att förankra och så får vi inte glömma att landsmötet bestämmer om den politik partiet ska förhålla sig till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!