– Kärlek är att känna sig trygg, säger Senait Sokoli.

Svaret kommer efter en kort stunds betänketid. Senait resonerar att det är enkelt att älska någon för dess bra sidor men för att få kalla det kärlek måste det finnas en acceptans för de mindre smickrande sidorna också. Det är på det sättet hon landar i begreppet trygghet när hon pratar om sin kärlek med sin man.

– Toalettsitsen fälls aldrig ner och jag får lyssna på samma musikbeats om och om igen, säger hon.

Artikelbild

| Bordsgrannen på fiket Evelina Bengtsson resonerar på samma sätt som Senait Sokoli. – Jag känner mig trygg med min sambo och vi har en bra kommunikation, säger hon.

Hennes man är musikproducent och även om hon gillar hip-hop så är det upprepningarna av samma låt som sätter sina spår i äktenskapet. Detaljer som ska slippas i kompositionen behöver många lyssningar.

Men spåren är inte särskilt djupa. Senaits har under sina 8 år inte tappat kärleken.

– Jag är fortfarande väldigt kär i honom, säger hon.

På ett annat plan, än musik och toaletter, visar det sig att Senait och hennes man kommer från olika kulturella bakgrunder och har olika religioner.

Artikelbild

| – Kärlek är att känna sig trygg, säger Senait Sokoli.

– Det är mång som säger att vi ska vara stolta över det.

Deras familjer har aldrig sett det som något hinder utan ser det som berikande. Det är mer utifrån som människor undrar över om det kan skapa problem.

Artikelbild

| Alla hjärtans dag firas runt om i landet under fredagen.

– Det är 2020 nu, kulturer blandas hela tiden och det är något som alltid har förekommit. Det fina med kärlek är att den binder samman människor.

Kommunikation är annars ledordet för Senait och att se vad den andra uppskattar. För hennes del är det inte presenter utan tid.