– Det känns tråkigt, jag ville det här, säger hon.

Alla valdistrikt i Sörmland är räknade, men valresultatet är inte fastställt och än är utjämningsmandaten inte fördelade. Men även om allt hopp inte är ute räknar Sofia Amloh inte med något riksdagsarbete de närmaste fyra åren.

– Jag försöker ta med mig det positiva, allt jag har lärt mig i valrörelsen och alla som har stöttat mig.

Artikelbild

Sofia Amloh (S) blir utan riksdagsplats.

Hon fick 1 609 personkryss, men det räcker inte för att hon ska gå om någon före henne på listan. För att personkryssen ska räknas måste kandidaten få minst fem procent av partiets röster, medan Sofia Amlohs kryss utgjorde 2,79 procent.

– Jag fick många kryss och har ett stort stöd. Det värmer, men det gör också att det är extra tråkigt att det inte blir av.

Kommer du att vara kvar i Nyköpingspolitiken?

– Det är inte alls omöjligt, vi ska titta på det.

Även Moderaterna tappar ett riksdagsmandat i Sörmland och går från tre till två.

Men för Erik Bengtzboe, tredje namn på M-listan i Sörmland, finns det fortfarande hopp. De 275 personkryss han fick räcker inte för att ta sig in. Däremot är det inte otroligt att första personen på listan, Ulf Kristersson, försvinner.

Dels finns möjligheten att han blir statsminister, vilket skulle ge Erik Bengtzboe en riksdagsplats. Dels står Ulf Kristersson även på listorna för Stockholms stad och Stockholms län.

Om han får större andel personkryss där plockas hans mandat att därifrån, vilket också ger Erik Bengtzboe en riksdagsplats. För att veta hur det blir måste man invänta dels regeringsbildningen och dels att rösterna i Stockholm räknas färdigt.

Sedan tidigare är det klart att Lotta Johnsson Fornarve (V) från Oxelösund får sitta en mandatperiod till och att Martina Johansson (C) från Västerljung kommer in som ny i riksdagen.