Bostadsföreningen Bildhuggaren består av 84 lägenheter i centrala Nyköping. I slutet av 2014 anlitade de Nordvall bleck och plåt för olika takarbeten. På de så kallade efterkalkylerna kan man läsa om timmar som har skrivits upp och vinster på 36 och 38 procent. 16 timmar på efterkalkylen har blivit 53 i fakturan som skickades till föreningen. På en annan har 60 timmar blivit 328.

– Jag häpnar över det jag ser, säger Per Norrhäll.

– Jag hoppas att vi kan få pengarna tillbaka.

Ett stort antal fakturor har också gått till fastighetsbolaget Kungshem, eller Westbarn som företagen bakom heter.

– Det här var ju inte kul att läsa, 36 procent i vinst..., säger vd Erik Westerberg.

Vad skulle vara en rimlig vinst tror du?

– Tio procent?

Några exempel bland efterkalkylerna visar att 16 timmar har blivit 18 på fakturan, noll timmar blivit fyra och fem blivit 42.

– Nu blir det garanterat anlitningsstopp. Till att börja med, säger Erik Westerberg.

Klövern har också anlitat Nordvall bleck och plåt, men gör det inte längre.

– Det blev för dyrt, säger Johanna Åndberg, affärsenhetschef i Nyköping.

– Det kändes som om det gick åt för många timmar för de arbeten de utförde.

När hon får se efterkalkylerna som visar vinster från 27 procent till 54 procent samt timmar som har skrivits upp från två till 19 och från 13 till 35, påpekar hon att Klövern är noga med att kontrollera antal timmar som entreprenörerna utför.

– Känns antalet timmar för stort brukar vi ringa och fråga.

Även fastighetsbolaget Dalhälls har fått fakturor där efterkalkylerna som SN har tagit del av visar vinster på 19 procent och 30 procent. Vd Johan Dahlhäll vill inte kommentera detta.

Roger Nordvall har inte velat träffas för att gå igenom fakturorna och de efterkalkyler som SN har tagit del av och inte heller velat prata på telefon. I ett mejl till SN skriver han att efterkalkylerna inte stämmer.