– Jag har alltid varit intresserad av inredning och det har varit en dröm i 25 års tid att driva en butik. Jag möblerade om mitt rum en gång i veckan som barn, berättar Annsofie Danielsson. 

Hon har tidigare jobbat som florist och senast kommer hon ifrån Jysk där hon jobbat i 16 år. 2016 valde hon att gå ner till halvtid och starta Björkelunds möbler och inredning på familjegården utanför Jönåker. Efter ett halvår valde hon att säga upp sig från jobbet på Jysk och satsa helhjärtat på inredningsbutiken. 

I butiken finns inredning och möbler som är återbruk eller helt nya saker. Under hösten förra året flyttade Annsofie Danielsson butiken till Nyköping.

Artikelbild

| Inredningsbutiken har allt ifrån återbruk till nya saker.

– Jag har känt Carola Hellgren som driver Grönborgs trädgård sedan jag jobbade som florist, så jag hörde av mig till henne om hon visste någon som hade lediga lokaler. Då berättade hon att det vore roligt om vi hade någon form av samarbete vilket ledde till att jag flyttade in här bredvid Grönborgs trädgård. 

Annsofie Danielsson har inte ångrat att hon vågade ta steget till att starta eget och rekommenderar andra att pröva på samma sak. 

– Jag tycker att man ska testa men man behöver också ha en ordentlig plan över vad man vill först. Sedan behöver man för det första ha lite erfarenhet av det man vill dra igång och jobba med. Sen får man ju vara beredd på att jobba mycket. Innan jag startade tänkte jag att om jag inte provar så kommer jag att ångra mig och andra jobb finns alltid om det inte skulle funka.

Hon tycker att det bästa med jobbet är den personliga kontakten hon har varje dag med sina kunder. 

Artikelbild

| Annsofie Danielsson har alltid haft ett stort intresse för inredning.

– Det bästa är att få träffa alla människor och få inspirera. Jag har alltid gillat att vara kreativ. 

All inredning och möbler i butiken väljs noga ut av Annsofie själv. 

– Jag väljer sådant som jag själv gillar. Jag bryr mig inte så mycket om vad som är trendigt. Sedan försöker jag alltid att ha en liten röd tråd när jag väljer ut saker, så att det går att matcha ihop med det andra. Det går åt mycket tid för research och att jämföra priser. 

I framtiden vill hon att butiken ska fortsätta i samma utveckling och skala utan att expandera till något alltför stort.  

– Jag är inte intresserad av någon webbshop eller att ha någon anställd utan jag vill ha det i liten skala. Många gånger så tycker jag att butiker drar i väg och blir för stora och då försvinner charmen med det hela.