En ung kvinna ringer mig. Hon är arg, ledsen och upprörd över det som hände när högerextremisterna var på Stora torget i Nyköping. Kvinnan är långt ifrån ensam. Många har hört av sig med funderingar kring polisens agerande och hur lagen ska tillämpas. Kan det verkligen vara okej att på ett torg, i en mikrofon, prångla ut budskap som kränker och sårar andra människor?

Till syvende och sist handlar allt om politik, om beslut och om demokrati.

Politik upprör, förargar, retar. Politik engagerar, fängslar, komplicerar och förenklar. Politik lägger grunder, bygger broar och sår split. Politik är just politik, ett fantastiskt verktyg i händer som värnar allas lika värde.

I morgon, söndag, är det äntligen dags: Valdagen är här.

Oavsett hur du väljer att rösta, så finns vi på SN här för dig. När vallokalerna stänger klockan 20.00 drar vi igång valvaka på sn.se, direktsänd live-tv från vår fina studio. Tillsammans med inbjudna gäster förklarar vi det som händer och rapporterar om läget i realtid.

Samtidigt rapporterar vi direkt från alla valvakor i våra fyra kommuner – du kan själv gå in och följa utvecklingen där just du bor – och självklart har vi en egen rapportering om landstinget, som ju gäller oss alla.

Vi här på SN:s redaktion jobbar sent in på natten, vissa av oss tills alla kommunresultat är räknade, för att ge er den bästa möjliga valbevakningen.

Häng med på sn.se – nu kör vi!