– Jag började måla när jag var sjukskriven från jobbet på grund av psykisk ohälsa. Jag har alltid varit väldigt sprallig av mig och velat hitta på grejer. Även fast jag mådde dåligt så ville jag göra någonting, berättar Julia Sager.

Det var Julias mamma som under förra sommaren gav Julia akrylfärger för att hon skulle kunna sysselsätta sig med något. Målandet blev ett sätt för Julia Sager att få ut sina känslor. När hon lade ut sin konst på Instagram fick hon förfrågan om att sälja tavlor.

– Då började jag tänka på att jag kanske skulle utveckla det lite, så jag startade en egen sida på Instagram som heter Madebyelsaa.

Artikelbild

| Julia vill gärna visa upp sina tavlor i ett galleri i framtiden.

I dagsläget kombinerar 22-åriga Julia skapandet av konsten med att samtidigt jobba deltid på Hallbergs guld.

– Det är skönt att kunna kombinera det med konsten. Längre fram hoppas jag kunna jobba med det här på heltid.

Sin konst beskriver Julia som abstrakt med jordnära färger.

– Tavlorna går i beiga och varma toner, och har jag även lite guld i motiven. Jag går mycket på känsla och målar det som kommer till mig.

Artikelbild

| Julia har också skapat mobilskal med hennes design.

Canvastavlorna säljs på nätet och Julia vill gärna ha ett galleri i framtiden.

– Jag har haft mycket av min handel på nätet och det verkar vara det som funkar i dag. Folk beställer mycket via nätet och det är kanske inte lika gynnsamt att ha butik. Men det är klart att man funderar på att ha ett galleri i framtiden för att kunna visa upp konsten lite mer.

Artikelbild

| Kuddfodral, glasunderlägg och posters kommer också att skapas i Julias design.

Julia har tillsammans med mobilskal-företaget Caseapp även skapat egendesignade skal. 

– Jag började med att beställa hem mobilskal till mig själv som en rolig grej. Sen hörde jag av mig till Caseapp och sålde in min design. Vi tog fram tre olika varianter och de har gått väldigt bra. 

Hon vill gärna skapa flera olika designer och jobbar med glasunderlägg och kuddfodral i samma mönster som tavlorna.  

– Jag vill kunna jobba med det här och även ha någon typ av webbshop. I framtiden hoppas jag kanske kunna anställa någon att jobba med. Personlig utveckling har alltid varit viktig för mig så jag har väldigt höga mål på mig själv. 

För andra personer som också drabbats av psykisk ohälsa kan Julia rekommendera en hobby. 

– Konst är ett väldigt bra sätt att bryta tankarna om man känner att man hamnar i samma situation som mig och kämpar med psykisk ohälsa. Att man faktiskt försöker hitta en hobby där man får ut sina tankar är ett bra tips till människor som mår dåligt.