Långa landsdagar väntar för SD

Sverigedemokraternas landsdagar är i år förlagda till Örebro och detta veckoslut, ett årsmöte som blir längre än tidigare.

Thom Zetterström deltar på SD:s landsdagar.

Thom Zetterström deltar på SD:s landsdagar.

Foto: Sandra Nordin

Nyköping2019-11-20 17:27

Thom Zetterström, ordförande och vice gruppledare för Sverigedemokraterna i Nyköping, är en av sörmlänningarna som ska delta på veckoslutet i Örebro.

– Det ser ut att bli en lång konferens, men jag förstår varför. Tidigare har det bara blivit kortare och kortare talartid och någon av de tidigare landsdagarna har man varit tvungna att skjuta hälften av landstingsfrågorna till nästa gång, berättar Zetterström.

Organisatoriskt hade landsdagarna tidigare bjudit in alla medlemmar, men nu var de flesta distrikt tvungna att använda ombud, vilket gjort det svårt för mindre distrikt.

– Men hade vi gett det två år till hade vi nog klarat det överallt, funderar Zetterström.

Garanterat kommer även public service diskuteras, något som också kom upp på det sörmländska SD-styrelsemötet i söndags när motioner inför landsdagarna diskuterades.

SD kommer till landsdagarna i stark medvind som största parti eller åtminstone mycket nära att vara störst i undersökningar.

– Det kommer nog bli ganska muntert mellan debatterna. Det var annorlunda förr, när man sa att det bara var internetundersökningarna vi var störst i, men inte de traditionella som vi nu också är störst i.

Förklara den framgång ni upplever nu?

– Två saker. Verkligheten kommer ikapp och de andra har förbrukat förtroendet. Abortfrågan från före valet senast hoppas jag blivit en lärdom för oss, där hela apparaten ska vara beredd oavsett vad som kastas upp, sedan är det lite mjukare i tonen i de frågorna också numera.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!