– Det går inte alls. Den skjutne vill inte samarbeta med polisen, säger förundersökningsledare Henrik Hägglund.

Det var klockan kvart i fyra, natten mot lördagen som den skjutne själv ringde SOS. Han hade träffats i ett underben och fick åka ambulans till Nyköpings lasarett. Polisen träffade mannen både på den förmodade brottsplatsen och på sjukhuset men han ville inte medverka i utredningen.

– Vi försöker hitta vittnen och vi har hittat en del föremål på platsen som ska analyseras.

Det var vid Brandkärrsvägen 22 som skottet träffade 30-åringen. Han är enligt Hägglund "bekant av polisen sedan tidigare".

Detta är det andra skottdramat i Brandkärr i år. I början av året skottskadades en annan man i 30-årsåldern. Mannen flydde för sitt liv efter att ha träffats i magen. Inte heller han var särskilt angelägen om att prata med polisen efter händelsen. En jämnårig man anhölls misstänkt för skjutningen men släpptes efter några dagar.

– Just nu ser vi inga samband mellan händelserna. Men vi vet väldigt lite eftersom den skjutne inte vill prata med oss, säger Henrik Hägglund.

Polisen har efterlyst vittnen men hittills har ingen hört av sig.

– Det finns absolut ingen anledning för allmänheten att vara orolig. Vi tror att skottet var riktat mot målsägaren och inte vem som helst.