Många frågor har ställts till politikerna i Nyköping om hur mycket de kan lova till landsbygden. Exempelvis undrade Lars Waern från Nävekvarn om partierna kunde lova att satsa lika mycket pengar på landsbygden som på centrum. Svaret (hittills - alla har inte svarat än) på det blev nej. "Det går inte att säga. Vi måste investera där behoven finns", skriver exempelvis kommunalrådet Urban Granström (S). Thom Zetterström (SD) har också svarat nej: "Vi kommer att satsa där behoven är som störst oavsett om det är på landsbygden eller delar av centralorten".

Men när Lisa från Nyköping undrade om politikerna kunde lova att behålla alla landsortsskolor är det hittills inget parti som har tvekat. De som har svarat (S, MP, V, KD och M) svarar alla ja, utan tvekan eller förbehåll.

"Japp, alla skolor kommer att vara kvar", skriver exempelvis Nicklas Franzén (V). "Självklart, skolorna behövs för att hela kommunen ska utvecklas och leva", skriver Östen Eriksson (KD). Petter Söderblom (M) lägger också till att landsortsskolorna måste få bra förutsättningar för att utvecklas.

Centerpartiet, Liberalerna och Sverigedemokraterna har i skrivande stund inte svarat på frågan än.

LÄS MER ► Alla frågor till Nyköpings politiker hittar du här.