Hur var reaktionen när ni fick reda på placeringen?

– Det känns väldigt skönt att vi fick ihop så mycket pengar, som nu kommer gå till forskningen och hjälpa människor. Jag har själv varit drabbad av cancer tidigare, och i en så stor förening som Nyköpings GK, med över 2000 medlemmar, så får vi årligen de här tråkiga nyheterna om att någon har drabbats.

[fakta nr="2"]

Hur har ni burit er åt för att få ihop så mycket pengar?

– En stor del kommer från tävlingen Golfkampen som vi hade i augusti. Det är många företag som ställer upp och sponsrar med priser och vi är med och sponsrar med banan, krögarna sponsrar med mat, och så vidare. Sedan har vi haft en projektgrupp på ungefär tjugo personer som jobbat hela året med insamlingen, med olika aktiviteter både på golfklubben och på andra platser.

Hur lång insamlingsperiod har ni haft?

– Det har pågått mellan januari och oktober kan man säga. Det passar bra för oss att avsluta i slutet av oktober eftersom golfsäsongen i stort sett är färdig då.

[fakta nr="1"]

Finns det någon händelse som du kommer bära med dig särskilt mycket under den här insamlingsperioden?

– Ja, när Arne Håkansson, initiativtagare till Golfkampen, var med vid uppropet och prisutdelningen. Han var trots tuffa behandlingar efter cancerbesked, för andra gången, med och skänkte ett pris värt nästan 6000 kronor, och sa några väl valda ord till alla som deltog. Jag tyckte det var rörande att en person som befinner sig så långt in i behandlingen ändå offrade både tid och resurser för att hjälpa insamlingen.