Vid 00.30-tiden larmades polisen av personal på Nyköpings lasarett efter att en man kommit in med en skottskada.

– Han är lindrigt skottskadad i buken och vi har kunnat göra en första kontroll med mannen, sade Mikael Ericson, vakthavande befäl vid polisen vid 03-tiden.

Det är i nuläget oklart vad som ska ha föranlett skottlossningen men polisen kommer att utreda händelsen under natten.

– Vi jobbar förutsättningslöst med detta. Vi vet fortfarande inte vart det har skett och vi har inte fått in några samtal om en skottlossning, sade Mikael Ericson.

Vid 05-tiden meddelade polisen att mannen blivit vårdad på sjukhus och att han fått klartecken att åka hem. Det är fortfarande oklart vad som har hänt.

Hur fortsätter den här utredningen?

– Vi har inlett en förundersökning om försök till mord. Vi kommer att jobba vidare med det här ärende på utredningssidan under dagen som kommer. Vi får se vad den ger, sade Mikael Ericson.

Mannen, som är i 40-årsåldern, är känd av polisen sedan tidigare.

Polisen har hållit förhör både med mannen och andra personer, samt även tagit föremål i beslag för en teknisk undersökning.

På fredagsmorgonen är det fortfarande oklart för polisen vad som hänt och var mannen har skjutits någonstans.

– Polisen är angelägen att komma i kontakt med de som vet något om händelsen. Dessa kan tipsa polisen på 114 14 eller tipsa via tipsformuläret på polisens hemsida, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson i region öst.