Socialstyrelsen kartlägger varje år vad äldre tycker om maten som serveras på särskilda boenden runtom i landet.

Sett över hela Sverige så har 74 procent svarar att maten smakar "mycket bra/ganska bra", i Sörmland ligger snittet på 70 procent i årets undersökning.

I Nyköping gav 69 procent av de tillfrågade betyget "mycket bra/ganska bra", en siffra som låg på 78 procent för bara två år sedan.

Undersökningen gjordes i våras och de 276 personer som har svarat i Nyköping har således svarat utifrån vad de tyckte om maten när den tillagades i ISS regi.

Marianne Backrud Hagberg, verksamhetschef för Måltidsservice känner inte att det är tillfredsställande siffror inför deras fortsatta arbete.

– Nej, det kan jag inte påstå. 70 procent tycker jag är ganska dåligt. Det är såklart vår ambition att ligga på 100 procent, säger hon.

Måltidsservice har som sagt bara haft ansvaret för måltiderna i en månad, men en viktig del i förbättringsarbetet är att involvera matgästerna.

– Vi ska naturligtvis göra egna uppföljningar och ska försöka få till ett matråd där matgästerna får vara med och tycka till, byta ut det som inte är bra och försöka få in andra rätter.