Inför ögonen på sin sjuårige son sköts en kvinna ihjäl i en lägenhet i Brandkärr i april 2006. Restaurangägaren från Nyköping dömdes för för mordet av både tingsrätt och hovrätt. Sjuåringen pekade ut Son Do som mördare – det var åklagarens starkaste bevis. Ingen teknisk bevisning ska ha kunnat binda Son Do till mordplatsen.

Son Do har hela tiden nekat. Två gånger har han han sökt resning, båda gångerna har Högsta Domstolen meddelat avslag.

Efter att kriminalpodden Spår granskat utredningen och omständigheter runt fallet ska en tredje resningsansökan lämnas till domstolen.

Det är biträdande juristen Elsa Segerros vid stjärnadvokaten Johan Erikssons advokatbyrå som bistår Son Do. Resningsansökan baseras på den granskning journalisterna Anton Berg och Martin Johnson gjort i Spår. Elsa Segerros anser att det nu är klarlagt att centrala personer i utredningen ljugit i förhör. Det är omständigheter som tidigare varit avgörande i resningsfall, till exempel för Kaj Linna.

Linna satt felaktigt frihetsberövad i 13 år dömd för det så kallade Kalamarksmordet. Han har suttit i fängelse tillsammans med Son Do och är övertygad om hans oskuld.

– Det finns noll procent våldskapital i den mannen. När jag satte mig in i hans fall förstod jag att det inte kan ha gått rätt till, säger han i programmet.

I en tidigare resningsansökan skrev Son Dos dåvarande ombud advokat Krister Stahre att pojken som vittnat kan ha påverkats av släktingar utomlands.

Den nya resningsansökan ska lämnas in den 1 oktober.