Det har nu en dryg vecka sedan knivskärningen i Brandkärr där en man skadades svårt. En 31-årig man häktades tidigare denna vecka, misstänkt för mordförsök.

– Bevisläget ser i nuläget mycket stabilt ut, men häktning är ju inte detsamma som en fällande dom, konstaterar åklagare Michael Forsberg.

Han berättar att det fortfarande återstår en del utredningsåtgärder. Bland annat ska ytterligare förhör hållas och man inväntar fortfarande ett utlåtande från rättsläkare.

– Mannen var allvarligt skadad. Han hade en punkterad lunga och förlorade mycket blod, därav brottsrubriceringen, säger Forsberg.

Efter knivattacken spärrades en mindre gräsyta i Brandkärr av och platsen genomsöktes av hundpatrull och polisens tekniker. Enligt polisen kan det området vara en av två tänkbara platser där själva knivskärningen ägde rum. Den andra möjliga brottsplatsen ligger bara ett stenkast därifrån i samma område.

De fynd som polisen gjorde på platsen har därefter skickats till Nationellt forensiskt centrum (NFC) för analys, nu inväntar man svaren därifrån.

– Från polisens sida är vi ganska klara, det som sker nu är att vi avvaktar resultat från NFC, säger kriminalinspektör Henrik Hägglund.

Åklagare Michael Forsberg räknar med att väcka åtal 14 maj.