En person som ansett att Nyköping behöver uppmärksamma allas lika värde är Noah Gahnertz, SSU, och han är den person som stått bakom spakarna för den kommande Pridefesten.

– Det är egentligen av två anledningar som vi valt att göra det här. Det var förskäckligt tråkigt att det inte blev något Pride i år. Vi anser att det är viktigt att uppmärksamma människors lika värde och vi behöver samla fler i och med att högerextremismen fortsätter att växa, säger han.

Hyllningskvällen kommer att stå på två ben, där det ena är informera om Hbtq+-frågor och den andra andra handlar om att var stolt och fira.

– Föreläsningarna kommer att handla om pinkwashing, hur prideflaggan har kommit att användas för att sälja produkter, samt en historik om Hbtq+ och hur arbetet med den typen av frågor ändrat sig sedan starten av Hbtq-rörelsen, säger Noah Gahnertz.

Firandet kommer att fortsätta en bit in på småtimmarna och var av det glittriga slaget.

– Bland annat kommer den lokala artisten Emeli Wolf att bjuda på ett framträdande och det blir även dragshow som underhållning under kvällen, säger Noah Gahnertz.

Arrangemanget kommer att ta plats den 21 september på Propellerteatern.