För ett par dagar sedan bytte Djurkompaniets butik i Gustavsberg namn till just Arken zoo och sedan tidigare finns en Arken zoo-butik i det närliggande köpcentrumet Pål Jungs hage.

Förklaringen till att det nu finns två Arken zoo-butiker i Nyköping är att den finska koncernen Musti group, som bland annat äger Arken zoo, har köpt Djurkompaniets tolv butiker i Sverige.

– Det faktum att vi har två butiker i Nyköping gör att vi kan ha ett ännu bredare sortiment. Och om en vara är slut i den ena butiken kan kunden lätt hänvisas till den andra, säger Maria Holm, på Arken zoo.

Hur het är marknaden?

– Den växer i alla fall hela tiden. Fler och fler familjer skaffar husdjur. Är det inte hund eller katt, så kanske det är fiskar eller marsvin.

Vilken är den hetaste trenden just nu?

– Tillbehör till hundar växer explosionsartat, som till exempel kylmattor. Och nyligen lanserade vi glass för hundar. Den finns i smakerna lever, lax och älg och går riktigt bra.

Ni lanserade den i rätt tid kanske?

– Ja, det var verkligen en lyckträff med värmen i maj, säger Maria Holm.

TYCK TILL

• Vilken butik saknar du i Nyköping? Följ med i diskussionerna på vår facebooksida.

[custom-embed script="PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL3Bvc3QucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGU29kZXJtYW5sYW5kc055aGV0ZXIlMkZwb3N0cyUyRjEwMTU2MTk4NDMxNDg2MjU3JndpZHRoPTEwMCUiIHdpZHRoPSIxMDAlIiBoZWlnaHQ9IjQ4MiIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lO292ZXJmbG93OmhpZGRlbiIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIGFsbG93VHJhbnNwYXJlbmN5PSJ0cnVlIiBhbGxvdz0iZW5jcnlwdGVkLW1lZGlhIj48L2lmcmFtZT4="]