Nu säljs fastigheten där Eberspächer huserar

1,8 miljarder kronor har företaget fått vid försäljningen däremot är det oklart vem som har köpt logistikfastigheterna.

Automobilen 1, fastigheten är Eberspächer har sina lokaler har sålts. Men det är oklart vem som köpt fastigheten.

Automobilen 1, fastigheten är Eberspächer har sina lokaler har sålts. Men det är oklart vem som köpt fastigheten.

Foto: Jens Alvin

Nyköpings kommun2019-09-26 20:00

Per-Åke Agnevik, styrelseledamot i Bråviken logistik AB, menar att det var ett gynnsamt läge att sälja bolagets fastighetsbestånd som utgörs av tre logistikhallar i Nyköping, Norrköping och Jönköping. 

– Sedan en tid tillbaka har det funnits en växande efterfrågan på logistiklokaler och styrelsen fattade beslut att göra sig av med beståndet då priset var rätt, säger han. 

En av de fastigheterna som Bråviken AB sålt är fastigheten "Automobilen 1". I "Automobilen 1" har företaget Eberspächer tillverkning av avgassystem till Daimler. Eberspächer hyr lokalerna från Nyköpings kommun i samband med ett avtal slöts mellan kommunen och företaget Swenox, som senare köptes upp av Eberspächer, som snabbt behövde expandera sin tillverkning av avgassystem.

I samband med byggnationen blev byggbolaget ägare till industrifastigheten och kommunen förband sig att hyra fastigheten fram till 2030. 

Slutpriset för de tre logistikhallarna har beräknats till 1,8 miljarder kronor. 

Sara Williamson, Investor Relations vid Bråviken logistik AB, uppger att hyresavtalen som finns idag kommer att förbli oförändrade. 

I januari i år var hyran för de 44 867 kvadratmeterna i fastigheten "Automobilen 1" 36,5 miljoner kronor per år. I dagsläget oklart vem som kommer blir ny hyresvärd åt Nyköpings kommun då Bråviken logistik AB valt att inte gå ut med namnet på köparen.

SN har sökt Olof Skeppstedt, kommunens mark- och exploateringschef, för en kommentar.

Karta: Eberspächer
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!