Ny secondhandbutik öppnar i Nyköping

Snart slår portarna upp för Stadsmissions secondhandbutik i leksakskedjans BR:s forna lokaler.

I den forna leksakbutikens lokaler öppnar snart en secondhandbutik.

I den forna leksakbutikens lokaler öppnar snart en secondhandbutik.

Foto: Carolin Ericson

Nyköpings kommun2019-11-14 13:23

Den 370 kvadrat meter stora lokalen mitt på gågatan på Västra Storgatan 18 har stått tom sedan julen 2018 när leksaksjätten BR gick i konkurs. 

Klövern som äger lokalen har sedan dess sökt efter ny hyresgäst och nu meddelar man att en sådan är funnen och att det blir Stockholm Stadsmission som i samarbete med Eskilstuna Stadsmission som kommer öppna en secondhandbutik på adressen. 

– Det är en drömhyresgäst. För det känns helt rätt i tiden att få in en second hand butik mitt i stan. Folk tänker mer och mer på återbruk och använder sig mycket av begagnadmarknaden. Nu kommer de få möjligheten att köpa begagnade saker, möbler och kläder på Västra Storgatan, säger Mia F Johansson, Uthyrare och kommersiell fastighetsförvaltare på Klövern.  

Har det varit svårt att hitta en ny hyresgäst?

– Nej, vi har haft minst tio stycken som varit intresserad, men en sådan här process måste få ta tid så det blir helt rätt, nu gick det här ändå ovanligt fort, säger Mia.

Kontraktet sträcker sig över flera år och enligt Klövern räknar man med att butiken kommer att öppna i mitten av december.  

Stockholm Stadsmissions second hand butiker finns på ett tjugo tal adresser i landet. De flesta i Stockholm. Butiken i Nyköping blir den fjärde som öppnar utanför Stockholm.  

Enligt uppgifter på Stockholms Stadsmissions hemsida drivs butikerna som sociala företag, med målet att få människor att närma sig arbetsmarknaden. I butikerna ges människor möjlighet att arbetsträna inom exempelvis butik, lager och logistik.

I december öppnar den nya butiken på Västra Storgatan.
I december öppnar den nya butiken på Västra Storgatan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!