Den rätt som gjorde att Fredrik Kämpenberg tog hem det vinnande priset var en nordisk tempeh, innehållandes en tempehkaka gjord på ett flertal olika kulturbaljväxter. Det serverades med en puré på nässlor och dill som agerade sommaräng åt blommor som gurkört och korianderblomma, men även friterade nässlor.

– Tempeh kommer ursprungligen från Malaysia och Indonesien och har sin bas på sojabönor som fermenterats men den stora inspirationen för matlagningen är att använda mig av nordiska råvaror, säger Fredrik Kämpenberg.

Men det är väldigt klassiska svenska smaker som möts på tallriken, där både dill, ättika och Södermanlands egna camelinaolja finns representerad.

Inspirationen för matlagningen hittar Fredrik Kämpenberg i de ingredienser som han kan hitta i närområdet och att använda sig av hela grönsaken vid matlagningen.

– Det är något som vi jobbat mycket med på Nyköpingsstads utbildningscentrum där vi har grönt fokus med inriktning på "Zerowaste", säger han.

Tävlingen där Nyköpingsbon prisats är den enda växtbaserade i Norden och det är en typ av tävling som Fredrik Kämpenberg anser behövs.

– Visst har det blivit en inflation i priser och tävlingar inom mat men den här tävlingen kan bidra till att driva på utvecklingen för vi bättre ska ta hand om jordens gemensamma resurser, säger Fredrik Kämpenberg.