Efter explosionen inne på O´Learys i Nyköping i söndags morse arbetar polisen bland annat med att kartlägga händelserna utanför krogen.

Det rör sig om ett omfattande arbete och polisen vet att ett antal personer och bilar rörde sig på Östra Storgatan, personer som är mycket intressanta för den fortsatta utredningen.

– Vi vill oerhört gärna komma i kontakt med de här personerna. Jag vill poängtera att vi inte är intresserade av dem som tänkbara gärningsmän utan det här är potentiella vittnen, säger kriminalinspektör Henrik Hägglund som leder förundersökningen och tillägger:

– De har med största sannolikhet väldigt intressanta uppgifter att lämna till oss.

Polisen har inte identifierat personerna men man vet, via övervakningskameror, att de har passerat O´Learys.

De beskrivs enligt följande

[fakta nr="1"]

Strax efter att cyklisterna passerade inträffade explosionen.

Under helgen pekade polisen ut en person som misstänkt för attentatet. Henrik Hägglund säger att personen inte är frihetsberövad eller förhörd.

– Ärendet kvarstår som tidigare och vi har inte eftersökt personen i fråga.

Polisen har gjort nya fynd kring brottsplatsen som är inlämnade för teknisk undersökning. Utöver det har polisen genomfört flera förhör, bland annat med den kvinna som skadades vid explosionen.

– Vi har hört henne under torsdagen, hon är kvar på sjukhus.

Exakt vad det var som exploderade är inte helt klarlagt.

– Vi tror oss veta men vi är inte helt säkra. Visst har det klarnat, det klarnar för varje timme som går, men det här är en jättestor utredning och den kommer att ta lång tid att utreda.