Omdiskuterad bar öppnar åter i Nyköping

Lion Bar ska öppna i Nyköping på nytt. Lokalt syskonpar blir nya krögare. – Det bli ett flaggskepp för Lion Bar, säger Daniel Bisse.

Lion Bar i Nyköping kommer bli den största i  hela Sverige, berättar den nya krögaren Vanessa Ishak och brodern Laheeb Ishak.

Lion Bar i Nyköping kommer bli den största i hela Sverige, berättar den nya krögaren Vanessa Ishak och brodern Laheeb Ishak.

Foto: Carolin Ericson

Nyköpings kommun2019-10-30 18:31

Från den före detta Biljardhallens lokaler på Östra Storgatan luktar det nymålat och skenet från bygglampor lyser upp delar av den flera hundra kvadratmeter stora lokalen som totalrenoveras inför att franchisekedjan Lion Bar ska öppnas på adressen.  

– Kök, toaletter, bar, allt blir nytt. Det här blir en av våra största lokaler i landet och kommer rymma över 200 personer, vi räknar med att det kommer bli ett flaggskepp för Lion Bar, säger Daniel Bisse, etableringsansvarig för företaget. 

Lion Bar är en barkedja som finns på ett tiotal orter i Sverige och det här inte första gången den öppnar i Nyköping.  Under två år drevs den i en lokal på Väster men i våras förlorade baren sitt tillstånd att servera alkohol. Orsaken var bolagets skatteskulder och tidigare missförhållanden i verksamheten. Enligt kommunens alkoholinspektörer hade bolaget som då drev puben Lion Bar på Västra Storgatan misskött verksamheten på flera sätt. 

Nu ska puben drivas av en annan krögare.

Ni tvingades stänga i Nyköping, varför väljer ni att öppna här igen?

– Vi tror på vårt koncept och vet att det passar Nyköpingsborna. Vi hade en oseriös krögare förra gången som hade problem privat, nu har vi en ny krögare som vi verkligen tror på. Vi har gått på några smällar tidigare för att vi varit för ivriga med att etablera ställen i Sverige. Nu är det svårare att bli franchisetagare hos oss, vi har skapat en utbildning som är både praktisk och teoretisk, säger Daniel Bisse. 

Den nya krögaren heter Vanessa Ishak och brodern Laheeb Ishak, blivande restaurangchef, ser fram emot öppningen och avslöjar att man inte helt kommer släppa biljardspelandet i den forna biljardhallen. 

– Vi vill att det här ska vara ett ställe man kan träffas på, äta,  spela biljard och göra lite andra aktiviteter  på, inte bara dricka. Det har alltid varit en dröm att driva något eget, säger syskon som är uppvuxna och bosatta i Nyköping. Nu har vi hittat ett bra läge, på rätt gata och med rätt koncept, säger de. 

Syskonen går runt i den rymliga lokalen och visar var kontor, kök, bar kommer ligga. De pekar upp i taket och beskriver att man kommer öppna upp så man kan se himlen från bargolvet. 

–  Det är fortfarande mycket kvar att göra, vi fick nycklarna redan i januari men har velat göra allting väldigt noga.  För varje steg känns det bättre och bättre. Vi kommer öppna innan jul, förhoppningsvis redan i november.  

Syskonen Vanessa Ishak och Laheeb Ishak har drömt så länge de kan minnas om att öppna något eget i Nyköping. Snart blir drömmen verklighet.
Syskonen Vanessa Ishak och Laheeb Ishak har drömt så länge de kan minnas om att öppna något eget i Nyköping. Snart blir drömmen verklighet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!