Lokalen på Mariebergsgården, som PRO Brandkärr har använt som kontor i 41 år, ska nu göras om till kontor för biståndshandläggare. Det innebär att PRO måste lämna kontoret, men eftersom de inte har något kommunalt bidrag finns det inte några pengar till att hyra någon annanstans. De kommer fortfarande kunna använda Mariebergs lokaler för gemensamma aktiviteter, men rummet där de annars finns tillgängliga kommer inte finnas kvar.

– Vi har väldigt trångt med lokaler på Mariebergsgården. Deras verksamhet kan de fortfarande ha men vi behöver verkligen en kontorslokal, säger Karin Lindgren, verksamhetschef för korttidsboenden.

PRO Brandkärr bildades av medlemmar från PRO Nyköping för att det skulle finnas en mer lättillgänglig förening för pensionärerna i Brandkärr. Enligt PRO fick de tillgång till lokalen i stället för ett bidrag. Affären ska ha gjorts med ett handslag och det ska inte finnas några dokument på det avtalet.

Förening har planerat upplösning till nästa år, då det inte längre finns nog med intresse att sitta i styrelsen. Men i föreningsstadgarna krävs det två möten i rad där förslaget tas fram, varav ett av dem ska vara ett årsmöte. Det årsmötet ska PRO Brandkärr hålla i mars nästa år. Mötena tror PRO blir svåra att genomföra utan kontoret, eftersom det är där de har dokument och material samlat.