Tystbergafamiljen brukar göra egen pyttipanna, men när det var bra pris på färdigmaten före jul slog Ramona Berggren, 33, till. Hon, maken och lille sonen Alfred, 1 år och 9 månader, åt den till middag. Dagen därpå tog hon med sig resterna i en matlåda och åt på jobbet.

Hon berättar att det var då hon upptäckte något som inte alls hörde hemma i pytten:

– Jag hittade en bit av en golfboll i min pytt! Den är 2-3 centimeter, en åttondels golfboll, säger hon.

Ramona Berggren blev förfärad.

– Min son är ett barn som bara möljer in i munnen, han bara trycker in, det hade gått illa om han hade fått den här biten i sin mat. Jag tänkte att det var tur att det var jag som fick biten i maten och inte min son, han hade nog inte överlevt.

Färdigmaten var Icas färdiga Gästgivarpytt. Ramona Berggren har kontaktat Ica och väntar nu på kompensation.

– I mejlet står det att jag skulle få ett presentkort när de hade mottagit plastbiten. Jag skickade in den innan jul och har fortfarande inte hört något, så jag ska ringa dem igen.

Ramona Berggren köpte pyttipannan på Ica Maxi i Nyköping. Där kommer Jimmy Cederlund, butikschef livs, med något lugnande besked:

– Jag har aldrig hört om det någonsin under mina år och jag har jobbat 22 år i butik. Det är konstigt att det kan gå hela vägen genom alla instanser, när de sorterar potatis, säger Cederlund.

Tystbergabon har nyligen intervjuats av Aftonbladet. De har tidigare skrivit om säger Ulrika Sten, presstalesperson på Orkla, till Aftonbladet.

Potatisen i pyttipannan och i potatisgratängen kommer dock från Nederländerna, så där kvarstår mysteriet.