Cecilia Karlström, rektor på Tessinskolan, har haft en hektisk dag på jobbet.

Först utannonserade lärarförbundets skyddsombud under eftermiddagen att skolan skulle stängas, varvid Arbetsmiljöverket snabbt kontrade med att upphäva beslutet. Men situationen kom inte som någon överraskning för henne.

– Det var ju lite spännande det här, men man blev ju inte helt tagen på sängen. Det här har ju legat i luften ett tag. Men det var skönt att vi fick ett besked från Arbetsmiljöverket så snabbt, på det här sättet hann ingen undervisning drabbas, säger Cecilia Karlström.

Kommundirektör Erik Carlgren har sagt till SN att han anser att skyddsombudens beslut att stänga skolan var en överdrift. Men Cecilia Karlström ser ljusare på saken.

– Jag kan se fördelar med att vi har provat den här åtgärden, skyddsombudstängningen. Det var inte helt tokigt. Nu har Arbetsmiljöverket fått möjlighet att ta del av kommunens åtgärder i fastigheterna, och eftersom de öppnade skolan igen har vi fått en bekräftelse på att de tror på de åtgärder kommunfastigheter gör, säger Cecilia Karlström och fortsätter:

– Nu vet vi i varje fall att det inte är livsfarligt, att det inte är akut, att vistas i lokalerna. Även om det förstås är många som har besvär, säger Cecilia Karlström.

Nu när stängningen har upphävts, vad händer härnäst? Kommer allting att återgå till det normala?

– På det stora hela. Men jag har precis fått besked om att man ska byta golv i ytterligare fyra salar. Och jag tycker att det är bra gjort från kommunen, det är snabbt agerat av dem, säger Cecilia Karlström.

Vad kommer det att få för konsekvenser för undervisningen?

– Det här ska ta mellan sju och tio dagar att åtgärda, så det är klart att det kommer att påverka undervisningen, men under en väldigt kort tid. En vecka tycker jag är okej. Man kan ställa in undervisningen en vecka för att en lärare har influensa, så det är inget extraordinärt, säger Cecilia Karlström, och avslutar:

– Nu hoppas jag bara att det inte var alltför många elever som blir besvikna över att de inte får ledigt, och att de dyker upp i skolan i morgon, säger Cecilia Karlström.