Det är minst sagt tacksamt för Renaida att kliva upp på scenen på Stora torget under Nyköpings festdagars sista kväll. Hemmaplan, solsken och massor av folk på torget och stadshustrappan.

– Bara för att jag är i Nyköping och gillar er så mycket ska jag köra en helt ny låt för er, ropar hon från scenen.

Och det sparas inte på krutet av Renaida, hennes DJ och två dansare. Allt känns precis så energifyllt som extranumrena på en konsert ska vara. Och faktum är att större delen av konserten som klockar in på strax under 25 minuter är just extranumren "All the feels" från Melodifestivalen och Rihannas, och numera hennes egen hit, "We find love".

Artikelbild

Molly Sandén är det största affischnamnet för hela stadsfesten och det märks att det är en artist med uppgående formkurva som väl fyller ut scenen med sina musiker. En artist som gör sitt bästa att sprida en må bra-stämning hos publiken.

"Vem är jag utan dig" sjunger hon medan en poprefräng övergår till ett, för en gångs skull, efterlängtat sommarregn.

– Vad fint att ni stannar kvar fast det öser ner. Speciellt under just den här låten, säger hon medan delar av publiken börjar trycka ihop sig under träden och taket vid stadshuset.

Gunnar Eriksson från Alliansföreningarna, som är en av dem som jobbar med festdagarna, står vid sidan av scenen och är märkbart nöjd.

Artikelbild

– Det är helt sagolikt. Jag tror aldrig att det har varit så mycket folk här på en festdag, säger han.