För ganska exakt en månad sedan tog Nyköpings kommun över måltiderna inom den kommunala äldreomsorgen och de restauranger som är öppna för allmänheten, genom den egna verksamheten Måltidsservice.

Den långsiktiga planen bakom beslutet är att Måltidsservice även ska ansvara för maten inom kommunala förskolor och skolor.

Maten som lagas på Mariebergsgården, Tennishallen och Myntan, levereras även hem till dörren till äldre som har eget boende.

Artikelbild

| En av två rätter återkommer flera dagar i veckan efter att kommunen tog över måltiderna på äldreboendena. Om det upplägget kommer att fortsätta återstår att se.

SN har pratat med en av dessa hemtjänstkunder som har fått sin lunch för veckans sju dagar via hemleverans under flera års tid.

På det stora hela är han ganska nöjd med leveransen och kvaliteten på maten. Precis som tidigare har han också två rätter att välja på till lunch, men sedan kommunen tog över ansvaret återkommer samma rätt flera gånger varje vecka, som ett av alternativen.

– Det blir lite enahanda. Det är inget större fel på maten, men det är samma var och varannan dag. Det känns lite tråkigt och så var det inte tidigare, säger mannen som inte vill medverka med namn.

Samma synpunkter framfördes av boende på Myntan när tidningen besökte äldreboendet i förra veckan.

Måltidsservice tog över från ISS 16 november, Marianne Backrud Hagberg är verksamhetschef.

– Det känns lite tråkigt att man uppfattar det som att det är samma mat. Vår ambition har varit att höja kvaliteten på maten.

– En av rätterna är alltid olika, sedan har vi dagens val som är lika två till tre dagar innan vi byter den, som på en à la carte-meny på en vanlig restaurang, säger hon.

Är det av ekonomiska skäl som ni har samma rätt som ett alternativ flera dagar?

– Nej, det beror på att vi har valt att utöka ganska mycket service till de som bor på de särskilda boendena. Tidigare hade de bara ett alternativ att välja på till kvällen, nu har de två. Sedan får de dessutom en aptitretare både till lunch och till kvällen vilket har inneburit en del merarbete för personalen.

Nuvarande upplägg kommer att gälla iallafall ett tag framöver, innan det utvärderas.

– Vi kör en sexveckorsperiod med det här upplägget och kanske en till, sedan får vi göra en utvärdering. Men blir det inte bra så får vi ändra, då lyssnar vi in, säger Marianne Backrud Hagberg.