Den 32:a säsongen med veteranbilar i hamnen inleddes naturligtvis i strålande sol. Många fina bilar med minst 30 år på nacken hade radat upp sig, men de bilar som fick de bästa platserna var de som kördes av tjejer.

Precis vid kajkanten sitter Mäggie Eriksson från Mölnbo och två av hennes kompisar och fikar. Detta intill Mäggies försenade 60-årspresent från i fjol, en Austin A30 från 1956.

– Tidigare har jag haft Volvo. PV, Amazon och Duett. Men nu ville jag ha något som jag inte visste så mycket om, berättar Mäggie Eriksson.

Artikelbild

| Inte bara bilar utan även motorcyklar fanns uppradade på onsdagens premiär.

Bilen går bra, intygar hon. Den köptes förresten närmare Nyköping, i Råby.

– Det är mest grejerna runtikring som intresserar, som kläder och lull-lull. Bilhobbyn är jättestor nu, även om det var väldigt lite amerikanare här i dag, säger Mäggie Eriksson och tittar sig omkring.

Urban Nyblom, ansvarig för evenemanget från Automobilsällskapets sida, blir glad av att se Mäggies bil. Han kände att den stack ut, av det 100-tal bilar som gästade hamnen denna onsdagskväll.

– Den är original, det är roligt att se. Det finns väldigt många renoverade, men att se bilar från 1950-talet som går bra, det är lite extra, tycker Urban Nyblom.

Artikelbild

| Sommarens första veteranbilsträff i hamnen lockade många ekipage från när och fjärran.

Veteranbilsträffarna i hamnen rullar på, varje onsdag hela sommaren med final den 21 augusti. Det blir olika teman varje vecka och redan den andra träffen, kommande onsdag, blir det en nyhet i form av kombibilar.

– Det var en medlem som tipsade om att vi aldrig haft det. Det lät trevligt, kan bli Amazonkombis, Volvoduetter, Opel Caravan, spånar Urban Nyblom.