Han har redan meddelat partiet att han inte kommer att sitta kvar som gruppledare. Han tog över posten för mindre än ett år sedan när tidigare gruppledaren Per Frostbygd lämnade alla sina uppdrag i partiet.

– Jag har redan sagt att jag inte kommer att fortsätta. För mig är det lite som att vara elektrolux-försäljare, mycket prat och lite verkstad. Det är inget som jag trivs med att vara. Det är mycket prat för pratandets skull.

Thom Zetterström föredrar att jobba mer i bakgrunden och låta någon annan stå i rampljuset. När rösträkningen nästan är färdig ser det ut som att SD får sju mandat i kommunfullmäktige. Vem av dem som tar plats i fullmäktige senare i höst som tar över som gruppledare är inte klart än.

– Den nya KF-gruppen får prata ihop sig och kommer att utse en gruppledare.

Utöver Thom Zetterström ser alltså sex Sverigedemokrater ut att få en ordinarie plats i kommunfullmäktige. Om det inte blir några förändringar när de sista poströsterna räknas är dessa Malin Karlsson, Ulf Hansen, Anders Eberhardt, Tomas Edenius, Marianne Sohlman Zetterström och Peter Engström.