Kristdemokraterna vill exempelvis införa dagmammor som alternativ till förskolan och inte ha särskilda pappadagar i föräldraförseningen.

– Familjen, inte politiker, vet bäst. Därför vill vi ha en flexibel föräldraförsäkring utan kvotering, säger Marita Göransson (KD).

Vänsterpartiet driver sex timmars arbetsdag och Miljöpartiet vill göra Nyköping till en cykelstad.

– Vi måste hjälpas åt att sänka utsläppen. Ökad självförsörjning, sparsamhet och säkerhet är viktiga delar i en grön omställning, säger Malin Hagerström (MP).

Och Sverigedemokraterna vill ha övervakningskameror på Östra och Västra storgatan, något som ligger i linje med moderpartiet. Däremot finns inte partiets typiska profilfrågor med bland de viktigaste på Thom Zetterströms (SD) topp-tre-lista. Men skulle SD få makten skulle det ändå bli tiggeriförbud, fläskkött till alla skolelever och modersmålsundervisningen skulle tas bort.

– Det finns så mycket annat som måste ordnas i kärnuppdragen i Nyköping, så det går inte att prioritera typiska partifrågor, säger Thom Zetterström.

Men givetvis skulle tiggeriförbud införas, säger han.

– Ja, helst skulle det vara förbjudet helt och hållet. Beslutet i Eskilstuna är bara ett mellansteg. Tiggeri hjälper inte de här människorna över huvud taget, vi gör dem en björntjänst.

Behövs ett tiggeriförbud för tiggarnas skull?

– Ja, på det stora hela. Det som hjälper är påtryckningar i hemlandet.

Kommer det att serveras mat utan fläskkött i skolorna om SD får bestämma?

– Nej, man tar sedan dit man kommer. Här serverar vi fläskkött, det är självklart att det ska vara så.

Modersmålsundervisning skulle tas bort i skolan, men Thom Zetterström tycker att de som vill ha det kan få vistas i skollokalerna efter skoltid om de bekostar och arrangerar undervisningen själva.

– Det får familjerna ordna själva. Det är inget som skattebetalarna ska står för.

Däremot vill han inte se något förbud mot att gömma papperslösa flyktingar, inte heller en lag om att man ska polisanmäla grannar som gömmer papperslösa.

– Nej, det är inget som jag känner att jag kan säga ja till. Det känns främmande.